[in Dutch]

Zie jij kansen in het samenwerken met een museum om je techniek of traditie te borgen?

Deadline 30.09.2018

OPROEP AFGESLOTEN

Deelnemers aan de oproep worden zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van de selectieresultaten.

__________________________________________________________________________________

Het Intangible Cultural Heritage and Museums Project waarin Werkplaats immaterieel erfgoed partner is, wil de samenwerking tussen musea en immaterieel-erfgoedgemeenschappen stimuleren en lanceert daarom een oproep voor traditiedragers uit Vlaanderen.

Broed je op een idee voor een out-of-the-box project of performance over of met jouw traditie of techniek? Heb je een innovatief tentoonstellingsconcept klaarliggen dat je heel graag in een (bepaald) museum zou realiseren? Of wilde je altijd al eens vanuit jouw techniek of traditie iets origineels opzetten in samenwerking met een museum?

     > > > Grijp dan nu je kans en pitch je voorstel voor de museale partner van jouw dromen! < < <

Bezorg via onderstaand formulier een korte beschrijving van jouw idee voor een samenwerking of co-creatie met een museum, rond het immaterieel erfgoed dat jij een warm hart toedraagt. Vertel hierin over welke techniek of traditie het gaat, welk innovatief idee je tot uitvoering wil brengen en welk museum je hierbij zou willen betrekken. Het is niet nodig om voorafgaand contact met dit museum te hebben.

Selectiecriteria & ondersteuning

Selectiecriteria

  • Uit alle inzendingen wordt op basis van (uitvoerings)potentieel en creativiteit één voorstel geselecteerd door de IMP-stuurgroep dat tot uitvoering zal worden gebracht
  • Projectvoorstellen dienen ten laatste op 30 september 2018 worden ingezonden 
  • Het geselecteerde project dient te kunnen worden gerealiseerd in het najaar van 2018 en/of het voorjaar van 2019 en zal een presentatiemoment kennen in Mechelen (7 of 8 mei 2019) 

Ondersteuning

Om het geselecteerde projectidee samen met een museum tot uitvoering te kunnen brengen, biedt IMP (in Vlaanderen vertegenwoordigd door Werkplaats immaterieel erfgoed): 

  • begeleiding en advies
  • een projectbudget van €1.500 (te besteden aan productiekosten, reiskosten, ...)
  • het geselecteerde project wordt bovendien in de kijker gezet in een korte video

Inspiratie!

Het IMP-project lanceert in elk van de de vijf partnerlanden een oproep voor een co-creatie. In Nederland sloeg het Sint Maarten Beraad uit Utrecht bijvoorbeeld de handen in elkaar met Museum Catharijneconvent: 

Meer lezen over deze co-creatie (ENG)

Vragen? Contacteer Kia Tsakiridis:

Via e-mail: kia@werkplaatsimmaterieelerfgoed.be of telefoon: +32 50 51 61 70 

Een traject van Werkplaats immaterieel erfgoed i.k.v. het Intangible Cultural Heritage & Museums Project

 

FORMULIER 

Contactgegevens

Over welk immaterieel erfgoed gaat jouw projectvoorstel?

Bezorg ons een korte beschrijving van het immaterieel erfgoed waarop jouw voorstel betrekking heeft. Gebruik volgende vragen als richtlijn: Over welk immaterieel erfgoed gaat het? Waar en wanneer vindt het plaats? Wie beoefent het en is er allemaal bij betrokken?

Het museum van jouw dromen?

Had je al eerder contact met dit museum? *

Jouw projectvoorstel?

Geef hieronder een korte omschrijving van het samenwerkingsproject dat je in gedachten hebt. Beschrijf kort de inhoud (Waar gaat het over?) en de vorm (een tentoonstelling, workshopreeks, performance, onderzoek, ...?) die je voor ogen hebt. 

Opmerkingen?